InspirasjonSmarthøyttalere

Disse norske tjenestene kan du snakke med på Google Home i 2022

Stemmeassistenten til Google blir smartere og smartere, og flere norske aktører kommer på banen og tilbyr funksjonalitet i plattformen. Har du prøvd å snakke til disse?

Oppskrifter fra Tine

«Hey Google! Snakk med Tine Kjøkken»

Det stemmer: Google-assistenten kan hjelpe deg til å lage mat. Dessverre er dette bare en testversjon som kan hjelpe deg med en håndfull oppskrifter. Men dersom du er interessert i å lage pannekaker, kyllingsuppe, kanelboller, potetsalat eller pasta med laks, kan Tine hjelpe deg. Oppskrifter er jo en genial anvendelse av Google Home. Ved hjelp av denne appen kan du få lest opp ingrediensene en etter en, og deretter fremgangsmåten. Når du er skitten på fingrene eller er opptatt med å røre i grytene, kan du få neste steg i oppskriften uten å måtte myse bort på oppskriften på PCen eller mobiltelefonen.

Soundmaker fra Telia

«Hey Google! Lag musikk med Telia Soundmaker»

Telias samarbeid med Kygo har også latt seg smitte over til Google Home. Ved å be om å få snakke med Soundmaker kan du «lage din egen sang» ved å kombinere ulike beats, basspor, akkorder og melodier. Både mulighetene og nytteverdien er noe begrenset, så det blir fort repetitivt og kjedelig, men det er spennende å se hvordan man kan bruke tale til denne typen oppgaver.

VG

«Hey Google! La meg snakke med VG»

Norges største nyhetsnettsted har også kastet seg på trenden. Når du åpner appen får du spørsmål om du vil høre siste nytt, som spiller av siste innspilling fra VGs direktestudio, eller om du vil høre en podcast. Svarer du sistnevnte, får du en liste over VG-podcaster du kan høre på, som Giæver og Joffen, Foppall, Uløst, med mer.

BoligBuddy fra DNB

«Hey Google! La meg snakke med BoligBuddy»

DNBs app er rustet til å svare på over 100 spørsmål knyttet til privatøkonomi og boliglån, som for eksempel hvor mye egenkapital du må ha. Foreløpig kan den ikke gi mer enn enkle anbefalinger basert på opplysninger den får, og trenger du reell rådgivning må du selvfølgelig snakke med en rådgiver. Men likevel er appen et hint om hvordan fremtidens bankteknologi vil se ut.

Lag din egen Google Assistent-app

Det er fritt frem for å lage din egen app til assistenten. Du trenger faktisk ikke engang å kunne kode for å gjøre det. Ved hjelp av tjenesten Dialogflow som drives av Googles maskinlæringsalgoritmer, kan du lage dialoger og definere hvordan appene skal svare på ulike responser. Deretter kan det hele kjøres ut i Googles Actions Console. Kanskje er det neste hobbyprosjekt å lage din egen personlige assistent?

Har du tips til flere norske selskaper som er tilgjengelige i Google-assistenten? Legg igjen en kommentar under!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *