InspirasjonSmarte produkter

Her kan du kjøpe smarte dingser

Er du som meg snubler du titt og ofte over kule dingser, og veien til lommeboka er kort. Her er noen nettsider jeg pleier å besøke for å finne inspirasjon til smarte dingser jeg kan kjøpe til smarthuset.

Denne artikkelen inneholder annonselenker.

Kjell & Company

For oss som har vært vant til å kjøpe billige produkter fra Hong Kong har Kjell & Company et drømmeutvalg. Enten du mangler en kabel eller trenger en rimelig Zigbee-sensor, er dette butikken for deg. I tillegg til nettbutikken finner du 30 butikker i hele Norge, og over 100 butikker i Sverige. Kjell & Company har innkjøpskontor i Shanghai, som gjør at du får kjøpt en del andre produkter enn i norsk elektrohandel, til en bedre pris.

Nettbutikken til Kjell & Co har en egen kategori for smarte hjem, og her finner du alt fra Philips Hue til robotstøvsugere. Trenger du en ny smarthøyttaler har de både godt utvalg av Googles smarte høyttalere og andre med Airplay og Chromecast-støtte. Hvis du tar sikkerheten på alvor har de også et godt utvalg i smartlåser. De har også sitt eget merke, Cleverio, som ofte er et billigere alternativ.

Kjell & Company har også produkter i mange andre kategorier, som hjelper deg å spare penger, som elektro og verktøy, gaming og lyd og bilde. Etter min erfaring har de god kundeservice, og er en solid leverandør med sin fysiske tilstedeværelse flere steder i Norge.

Elektroimportøren

Holder du på å pusse opp? Elektrikeren din kan få fatt i det meste av smarthusutstyr, men få kan matche prisen du finner hos Elektroimportøren. Her finner du et bredt utvalg av blant annet smart belysning, smart styring, smart varmestyring, og smart sikkerhet. De fører også sin egen merkevare, Namron, som har blitt et veldig godt alternativ innen blant annet innebygde dimmere som støtter Philips Hue, og smarte termostater.

En fordel med å handle hos Elektroimportøren er at de lister opp på nettsidene sine hvilke smarte huber produktet passer til, så du er sikker på at det passer, enten du bruker Homey, Futurehome eller Philips Hue (obs: spesialpris på Philips Hue-produkter!). De har også startsett for smarte løsninger, for deg som ikke har kommet i gang enda.

De har ofte kampanjer på smarte produkter, så det lønner seg å følge med!

Amazon

I statene har Amazon blitt det åpenbare valget ikke bare for å handle elektronikk, men alt fra sengetøy til matvarer. Amazon har ikke etablert seg i Norge enda (selv om det har ryktes at det er på vei), men det betyr ikke at vi ikke kan handle der. Vi kan blant annet handle på den tyske versjonen, og få varene levert helt hjem med DHL, ofte raskere enn posten tilbyr. Prisene er ikke så avskrekkende heller, og du får opp totalprisen inkludert norsk merverdiavgift og fortolling.

Her finner du ofte et utvalg du ikke finner andre steder. Ønsker du for eksempel ikke å gi deg hen til Google-universet, så kan du kjøpe Amazon Echo direkte fra Amazon. Du kan også finne en rekke smarte sikkerhetsprodukter, smarte lyspærer og smarte plugger.

Ofte blir nyhetene raskere tilgjengelig i utlandet enn i Norge, og du kan få fatt i nye produkter raskere. Jeg kjøpte blant annet Chromecast med Google TV og Philips Hue Smart Button her lenge før de ble tilgjengelige i Norge.

Elon

Dette er ikke nettsiden til Tesla-grunder Elon Musk, men heller utfordrerkjeden som går i strupen på gigantene i Norge innen forbrukerelektronikk. De har også en satsing på smarte hjem, med en hel kategori viet til disse produktene. De har et stort utvalg av smart belysning i form av både pærer og frittstående lamper, og en kategori viet til sikkerhet og overvåkning. De har også en sekkepost for øvrige produkter. Jeg er for eksempel stor tilhenger av værstasjonen til Netatmo, med tilhørende regn- og vindmålere.

Roboteksperten

Roboteksperten er markedsledende på roboter til hus og hjem, og begynte med dette allerede i 2008, lenge før robotstøvsugeren ble vanlig kost i norske hjem. Her finner du bransjens største utvalg av robotstøvsugere, robotgressklippere, robotgulvvaskere, bassengroboter og elsparkesykler. Du kan også være sikker på at de fører tilbehør og reservedeler til de fleste typer robotstøvsugere og -gressklippere.

Akkurat nå har Roboteksperten en kampanje på iRobot Roomba, med markedets beste priser ifølge Prisjakt.

Computersalg

Computersalg er opprinnelig en dansk nettbutikk, har solgt forbrukerelektronikk på nett siden 1999. Med gode anmeldelser på Trustpilot er dette et pålitelig sted å grave etter gull. Butikken har en egen kategori for smarte hjem, og en egen kategori for husautomatisering. I tillegg har de gode underkategorier dersom du er ute etter noe spesielt, for eksempel Philips Hue-lyskilder, Philips Hue-lamper, annen smart belysning, talestyring og stemmeassistenter (de fører både Google Home og Amazon Echo). De har også en kategori for sikkerhet, hvor de blant annet fører overvåkningskameraet Tapo C200 til en god pris, som jeg personlig er svært fornøyd med.

De har også en egen kategori for sensorer, noe jeg har savnet i andre butikker. Her finner du et bredt utvalg fra temperatursensorer til dørsensorer. Smart oppvarming er et hett tema om dagen, og her har de også en rekke gode produkter til dette.

I tillegg til dette har jeg også kjøpt en del PC-komponenter. For deg som er interessert i å bygge en hjemmeserver finner du alt du trenger av PC-komponenter. Jeg har bygget inn en del av utstyret til hjemmeserver, medieserver og smarthusutstyr i et rackskap, så er alt organisert på ett sted. På Computersalg har jeg kjøpt flere billige rackskap, ett på 19″ og ett på 10″. Videre har jeg bygget inn PC-ene mine i rack-kabinett som enkelt stables og skrues fast i skapet.

CDON

CDON er en kjent merkevare i Norge, og i nettbutikken fører de i tillegg til egne produkter, produkter fra partnerbutikker. Dette gjøres slik at du forholder deg til kundeservice hos CDON, men får et betydelig større utvalg av produkter å bla gjennom. De har en egen produktkategori for hjemmeautomatisering, og her er et stort utvalg av produkter, som taleassistenter, smartplugger og dørklokker. De har også en egen side for gode deals akkurat nå, som kan være verdt å ta en titt innom iblant.

Aliexpress

Dersom du ikke har dårlig tid kan det være fornuftig å kjøpe produktene fra utlandet. Aliexpress er en av verdens største nettbutikker, og har et stort utvalg vi ikke har sett maken til i Norge. Merk deg at ikke alt som kjøpes fra utlandet er CE-merket og typegodkjent i Norge, så jeg ville ikke koblet disse enhetene til strømnettet. Sensorer som går på batteri er derimot mer harmløse, og her er det mye å spare. Aliexpress har en egen kategori for smarthjem, men det kan være vanskelig å finne gullet. Et sted å starte kan være å se på produktene til Aqara, eller mer spesifikt Zigbee-temperatursensoren deres, som har lang batteritid og har vært dønn stabil for meg i flere år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *