NyheterSmartsystemer

Nye Homey Pro (2023) er endelig her

Nå er nye Homey Pro annonsert, tilgjengelig for forhåndsbestilling for levering i 2023, og her finner du alt du trenger å vite. Vi har mistenkt en stund at en ny Homey er på trappene. Ikke bare hadde maskinvaren til gamle Homey Pro begynt å bli utdatert, men det har også vært vanskelig å få tak i den gode, gamle kula de siste månedene.

Oppdatert 31.07.23: Homey Pro 2023 er nå på lager i Norge hos Kjell.com

Design

Den mest markante endringen fra gamle Homey er at produsenten Athom har gått bort fra den kjente kuleformen. Dette blir nok unisont tatt godt imot, for mens den spesielle utførelsen har vært en kuriositet, har den nok vært vanskelig å gjemme bort. Det nye designet minner mer om tradisjonelle smarthuber. En flat sirkel, hvor den runde LED-stripen har blitt ivaretatt.

Funksjonalitet

Nye Homey Pro (2023) får med seg protokollene og antennene fra den gamle modellen, som WiFi, BLE, Zigbee 3.0, Z-Wave Plus, 433 MHz og IR. Nyheten er at rekkevidden er økt med opptil 50% for Zigbee og Z-Wave. Dette er nok kjærkomment i mange eneboliger.

Den største endringen er nok at nye Homey Pro kommer med støtte for Matter og Thread (les mer om de forskjellige teknologiene her). Vi har lurt på hvordan Homey vil støtte dette, og nå er det klart at det blir helt ny maskinvare.

Enheten blir også mye sterkere, med 3,5 ganger så høy prosessorytelse, og dobbelt så mye lagring. Det er også dobbelte så mye internminne, som i praksis betyr hvor mange apper og integrasjoner du kan kjøre samtidig.

En annen nyvinning er at nye Homey Pro kan bruke Homey Bridge som satellitter. Sistnevnte er en nokså nylig lansert skyenhet som krever tilkobling til internett for å fungere. Det betyr at du kan plassere ut flere Homey Bridge i huset som noder i et mesh-nettverk for ZigBee, Z-wave, 433, infrarød, Wi-Fi og Bluetooth-enheter. Dette er ganske unik funksjonalitet som ingen andre aktører på markedet har per nå.

I tillegg kommer muligheten for lokale sikkerhetskopier, og en etterlengtet Ethernet-adapter, som gjør at du kan kable enheten og få enda mer stabilt nett.

Se våre tips til Homey Flows her!

Bør jeg kjøpe nye Homey Pro (2023) nå?

Nye Homey Pro (2023) vil koste ca 4500 kroner i norske butikker (nå til 4399 hos Proshop). Det tilsvarer omtrent samme pris som gamle Homey Pro, og du får betraktelig bedre maskinvare. Dersom du klarer å vente bør du forhåndsbestille nå, og sikre deg en plass i køen. Dersom du ikke klarer å vente, kan du også gå til innkjøp av en Homey Bridge, ettersom denne kan brukes sammen med Homey Pro når denne blir tilgjengelig nærmere årsskiftet.

Er det verdt å oppgradere fra en gammel Homey Pro? Dersom du ikke har problemer med ytelsen er det lite grunn til å bytte den ut nå. Det finnes fremdeles svært få enheter som støtter Matter og Thread, og dette kommer til å komme gradvis i løpet av 1-2 år. Det er dermed ikke bråhast for å oppgradere til den nye protokollen umiddelbart. Store aktører som Apple, Google, Amazon, Philips Hue og Samsung har lovet at de kommer til å støtte Thread og Matter, og dersom vi eksponerer Homey-enhetene våre mot disse tjenestene, kan det hende vi vil få en del av fordelene likevel. I tillegg har Athom lovet at de kommer til å levere oppdatering av programvare også til gamle Homey i overskuelig fremtid, så vi kommer ikke til å gå glipp av noe i første omgang.

Har du kjøpt en Homey? Se vår kom i gang-guide her.

Bør jeg vente med å kjøpe smarthusutstyr? Det er fortsatt noen år til vi kommer til å se et godt nok utvalg av Thread-enheter på markedet til at vi kan satse fullt og helt på dette. Dersom du har kjøpt nytt hus, eller ønsker å oppgradere noe utstyr i dag, anbefaler vi å kjøre på med Zigbee og Z-Wave som før. Dette er standarder som kommer til å være med oss videre uansett, og dersom du kjøper smarthusutstyr med dagens protokoller, vil de kunne brukes parallelt med Thread og Matter-utstyr i fremtiden. App-støtten blir også den samme for nye og gamle Homey Pro.

Se våre anbefalte smartplugger og smartsensorer her.

Lurer du på om Homey er det rette valg? Se vår sammenligning av smarthus-systemer her.

2 thoughts on “Nye Homey Pro (2023) er endelig her

 • Thomas Klevenberg

  Vet du noe om når den gamle Homey Pro får Matter support? Hvis jeg forstår deg korrekt så vil denne få det etter hvert?

  Svar
  • Smarthusbloggen

   Hei! Har kanskje vært utydelig på dette. Det er absolutt ikke sikkert kula vil få Matter-støtte. Den får i hvert fall ikke Thread. Jeg tror derimot det vil gå noen år før Matter får fotfeste, og da kan smarthuslandskapet se veldig annerledes ut. Dersom du har en Homey i kuleform fra før vil den fortsatt få app-oppdateringer, så jeg hadde vurdert utviklingen litt før jeg oppgraderte.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *