AnnonseInspirasjon

De smarte julegavetipsene

Julestria er i full gang – og er du som meg kommer julehandelen både på gubben og kjerringa hvert eneste år. Her er noen tips til smarte dingser som både er innafor gavebudsjettet, og ikke krever mye utstyr fra før.

Utfordringen med smarthus er at det finnes et mylder av plattformer, protokoller og gode intensjoner. Det er derfor ikke så lett å kjøpe smarte dingser til folk. Men skal du kjøpe en gave til noen som synes teknologi er litt kult, så finnes det produkter som funker stort sett uansett hva man har fra før.

Google Nest Hub

Mange har allerede en Google Nest Mini et sted i huset, og kanskje har de en smart-TV eller en Chromecast. Mange har derfor ikke helt sett formålet med Google sin lille smartskjerm, men det er en gave med kulhetsfaktor, som heller ikke koster skjorta. Google Home kan brukes også dersom man har iPhone, og vil fungere som en hub for den nye Matter-teknologien som kommer neste år. Per nå koster Nest Hub 649 kroner på Proshop.

Apple Homepod Mini

Dersom den du kjøper gave til er Apple-entusiast har Apple Homepod Mini akkurat blitt lansert i Norge. Denne Siri-styrte enheten er en perfekt kompanjong til iPhone, og vil fungere som en Homekit-hub. Man kan da utvide systemet med hvilket som helst Homekit-kompatibelt utstyr i fremtiden, være seg termostater, lys eller kameraer. Homepod Mini koster 1198 på Proshop.

Netatmo værstasjon

Vi nordmenn er glade i å snakke om været, noen ganger mer faktabasert enn andre. For å løfte denne samtalen kan du selv måle klimaet både inne og ute, og for eksempel sette opp varslinger dersom luften i stua er for dårlig. I tillegg har Netatmo-appen et eget værkart som samler data fra Netatmo-enheter i nabolaget ditt, så du enkelt kan se lokale forskjeller. Blant ekstrautstyret finner du både vind- og regnmåler som kan monteres utendørs. Værstasjonen får du til 1590 hos Kjell & Co.

Sous Vide med WiFi

I kategorien ting du ikke visste du trenger finner du denne Sous Vide-sirkulatoren med WiFi. Den styres gjennom Tuya-appen, og det åpner i seg selv noen morsomme muligheter. Det er faktisk ikke den dummeste anvendelsen av WiFi innen matlaging, ettersom du gjerne går fra Sous Vide-gryta i lengre perioder i slengen. Da kan du følge med på prosessen. Du får den hos Kjell & Co til 599.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *