InspirasjonSmartsystemer

Disse Homey-appene bør du sjekke ut

Det er stor interesse for Homey om dagen, men noen av de beste funksjonene kommer ikke ut av boksen, men som apper du kan installere gratis fra Homey App Store. Disse appene kan du bruke uansett hva slags dingser du har, så lenge de er kompatible med Homey.

Sparegris

For alle nordmenn er strømprisen den nye snakkisen. Med denne appen kan du begrense det maksimale strømforbruket per time, slik at du holder deg innenfor effekttariffen i den nye nettleiemodellen i Norge. Du kobler appen til sensoren i sikringsskapet ditt, og den vil så være i stand til å justere temperatur og slå av varmekilder og elbillader etter ønsket prioritet for å redusere strømforbruket. Appen hjelper deg også til å flytte strømforbruket til billige timer der det er mulig.

< group >

Denne appen gjør det mulig å gruppere enheter, som lar deg styre en hel sone ved hjelp av en virtuell enhet. I tillegg til å la deg slå av flere enheter samtidig, lar den deg se om alle lys eller andre enheter er slått av. Jeg har opprettet en gruppe for hovedetasjen, og en for loftet. Slik kan jeg se om jeg har glemt å slå av alle lysene. Hos oss aktiveres for eksempel nattmodus dersom det er sen kveld og alle lys som skal være av om natten er avskrudd.

Chronograph

Homey er ikke så flink til å holde tiden – det vil si, du kan utsette en hendelse i et ønsket antall sekunder, men dersom Homey av en eller annen grunn starter på nytt, vil den glemme hvor den var. Med Chronograph får du nøyaktige nedtellinger, stoppeklokker og overganger som kan brukes til å slå av en enhet etter en gitt tid, eller tone inn og ut lys som ikke har innebygd støtte for dette.

Heimdall

Med Heimdall gjør du din Homey til et overvåkningssystem. All bevegelse og åpnede/lukkede dører og vinduer blir fanget opp og loggført av Heimdall. Dersom appen er i overvåkningsmodus vil alarmen bli aktivert. Du kan også sette tidspunkter og aktivere/deaktivere alarmen ved hjelp av flows. Hva som skjer når alarmen blir utløst kan du bestemme selv – om det er å spille av sirener på Sonos-anlegget, blålysmodus på alle Hue-pærer eller spille av lyden av en bjeffende hund på TV-en. Fordelen er at du selv kan bestemme hvor omfattende varslingen skal være, og hvorvidt du ønsker at en skjære i bakgården skal vekke babyen. Du

Device Capabilities

Med denne appen kan du utvide funksjonaliteten til enhetene dine på måter du ikke trodde var mulig. Ved å opprette avanserte virtuelle enheter kan du tilpasse enheter og automasjoner slik du vil, gjennom et enkelt grensesnitt. Dette kan være nyttig for å lage et dashbord som samler nyttig informasjon ett sted. Det kan også være en måte å endre enhetsklasse fra for eksempel «Wall Plug» til «TV». Du oppretter da en tom enhet, et skall med felter for tekst, tall, knapper, lister eller kameraer, og så bruker du Homey Flows til å lytte etter endringer i den opprinnelige enheten, og implementere disse endringene i den virtuelle enheten. Hvorfor, sier du? Vel, du kan for eksempel samle alle temperaturmålinger i hjemmet i en enhet, i stedet for å bla nedover en stadig voksende liste av enheter. Med denne appen kan du i mye større grad programmere smarthuset slik du selv ønsker, helt uten å skrive kode.

Les også: Den beste smartpluggen i 2023

Hvilke apper er helt uunnværlig for deg?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *