AnnonseSmarte produkter

Smarte dingser til dyra

Teknologien har ikke bare revolusjonert måten vi lever på, men også måten vi tar vare på våre pelskledde venner. Å ha kjæledyr er et stort ansvar som krever mye oppmerksomhet, tid og innsats.

Artikkelen inneholder annonselenker.

De siste årene har det dog kommet mye smarthusteknologi som gjør det mulig å overvåke, kommunisere med og underholde dyrene våre på nye måter, fra automatiserte fôringssystemer som sørger for riktig ernæring til enheter som lar deg samhandle med dyret når du selv ikke er hjemme.

Tractive GPS-sporingsbrikke

Enten du har katt eller hund kan det være både nyttig og nødvendig å ha kontroll på vår pelskledde venn. GPS-sporeren Tractive kommer med app til både iPhone og Android, og lar deg følge med i sanntid på hvor dyret befinner seg. Du kan se historikk på hvor katten eller hunden befinner seg, og du kan bli varslet når de går utenfor et predefinert område, for eksempel nærmer seg en trafikkert vei eller et anleggsområde.

Ved hjelp av energisparende soner kan batteriet vare opptil 21 dager før det må lades. Du kan også integrere løsningen mot Home Assistant, og kunne utløse automasjoner basert på hvor dyret befinner seg tilenhver tid. Til katten kan du også se hvor ofte den sover, og hvor lenge, og få beskjed dersom det er avvik.

Dersom du ønsker å finne igjen dyret kan du enkelt se posisjonen i appen, og du kan også velge å aktivere lyd når du nærmer deg for å raskt kunne lokalisere dem.

Vi skaffet et Tractive sporingshalsbånd til vår innekatt da han skulle vennes til utelivet. Det gav god trygghet for at vi kom til å finne katten dersom han rotet seg bort, og vi kunne slippe han ut på egenhånd tidligere enn forventet.

Tractive får du blant annet hos Kjell & Company. Det er ulike modeller og størrelser tilpasset katt og hund.

Aqara Smart fôrautomat

Med denne smarte fôrautomaten kan du bestemme når dyret ditt skal mates, og hvor mye. Du kan også aktivere fôring via appen. Innstillingene kan lagres direkte på enheten, som også kan kjøre på backupbatteri, slik at dyret ditt fremdeles får mat selv uten strøm og nettverk.

Enheten bruker Zigbee og kan kobles til Aqara Hub, samt uoffisielt direkte til Home Assistant.

Aqara Smart Pet Feeder får du hos Kjell & Company.

Smart katteluke med Sureflap

Med katteluken Sureflap Connect kan du holde øye med når katten går inn og ut. Luken har en dobbel antenne som leser katten sin mikrochip for å sørge for at kun riktig katt får slippe inn og ut. Du kan også sette individuelle tidsplaner for den enkelte katten slik at katten kommer seg inn om natten, men ikke ut. Dersom du har flere katter og har en katt som må holdes inne en periode av helsemessige årsaker, kan du også styre dette.

Luken kan integreres med både Homey og Home Assistant, eller kontrolleres ved hjelp av appen Sure Petcare. For å bruke disse funksjonene trenger du også en Sureflap Hub. Du får da tilgang til alle Sureflap-enhetene dine og kan overvåke dyret ditt uansett hvor du er i verden.

Sureflap Connect får du hos Proshop.

Sureflap smart kattemater

Har du en katt på diett? Overspising er et vanlig problem for katter, og med Sureflap Feeder Connect kan du begrense når katten kan spise, og i tillegg få rapporter på hvor mye katten spiser ved hjelp av innebygde vekter. Produktet har innebygd antenne for mikrochip, og åpner seg kun for riktig katt.

Sureflap Feeder Connect får du hos Proshop.

Catlink automatisk kattedo

Enda et irriterende moment med kattehold er å tømme kattesanden daglig. Det kan du glemme ved hjelp av den automatiske kattedoen Catlink Baymax. Med en rekke sensorer kan du være trygg på at katten har det bra samtidig som doen renser seg selv etter bruk og fjerner all lukt. Ved hjelp av en dedikert app kan du få oversikt over kattens helse.

Catlink Litterbox får du hos Proshop.

Har du en smart dings til dyret ditt som vi har glemt? Legg igjen en kommentar under!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *