NyheterVarmestyring

Gamle Mill-ovner mister smartfunksjoner

En ny oppgradering av programvaren til WiFi-styrte ovner fra Mill, gjør at mange kunder mister tilgang til flere viktige funksjoner.

I praksis innebærer dette at eiere av Gen1-ovner ikke lenger vil kunne styre ovnene etter et bestemt program eller tildele dem til et bestemt rom. Dette betyr at du ikke lenger kan planlegge når ovnen skal slå seg av og på i forkant. I tillegg vil de heller ikke kunne integrere ovnene med populære smarthjemsystemer som Futurehome, Homey eller Home Assistant, og energiforbruket kan heller ikke overvåkes via appen. Med den nye oppdateringen, kan appen nå kun brukes til å justere temperaturen i sanntid og manuelt slå ovnen av og på.

Mill har en egen seksjon på sine nettsider der de forklarer hvorfor dette skjer. Gen1-ovnene, som nå er 7 år gamle, støtter ikke OTA (Over the Air-oppdateringer), som gjør at programvaren i ovnene ikke kan oppgraderes. Mill har valgt å gå over til en ny dataplattform levert av Amazon Web Services, hvor de sier at de ønsker å bygge ny funksjonalitet som for eksempel strømprisoptimalisering og Matter-støtte. De gamle ovnene kan altså rent fysisk ikke migreres til den nye plattformen.

Gen1-ovnene vil kunne styres som en uavhengig enhet, og man kan sette ønsket temperatur, se hva registrert romtemperatur er og å skru ovnen av/på. Det man mister er for eksempel ukeprogram og andre avanserte funksjoner. Dersom du ønsker full funksjonalitet, kan du laste ned appen «Mill Generasjon 1 (2016)» fra App Store eller Google Play Store. Her kan du logge inn for å beholde den gamle funksjonaliteten, men nyere ovner vil ikke være mulig å styre med denne appen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *