AnnonseNyheter

IKEA lanserer tre rimelige sensorer

IKEA introduserer nå tre nye tilskudd til IKEA Home-familien: en for overvåkning av vannlekkasje, en for bevegelsesdeteksjon, og en dør- og vindussensor. De to sistnevnte vil være tilgjengelig fra januar, mens vannsensoren først blir tilgjengelig i april 2024.

Det anslås at disse sensorene vil koste rundt hundrelappen, men vi vet fremdeles ikke hva den norske prisen blir. De er basert på Zigbee, så det er ikke usannsynlig at de vil støttes av andre smartsystemer, som Homey og Home Assistant, men IKEA selv ønsker selvsagt at du skal koble de til DIRIGERA og IKEA Home Smart-appen. De vil da ta opp kampen mot andre rimelige sensorer som vi har god erfaring med, som for eksempel Aqaras temperatur- og luftfuktighetsmåler, eller multisensorer fra Philips Hue og Namron. Du kan se vår test av smarte sensorer her.

Sensorene det her er snakk om er:

PARASOLL – dør- og vindussensor. Med diskré montering på vinduer og dører kan du få varsling når disse åpnes, for å bli oppmerksom på uventede inntrengninger. Denne vil være en naturlig konkurrent til Aqara magnetkontakt, som nå koster 179,- på Kjell.com, som også er Zigbee-basert og fungerer med Homey og Home Assistant.

VALLHORN – trådløs bevegelsessensor. Denne kan brukes både innendørs og utendørs, og du kan bruke den til å for eksempel slå på lys når bevegelse oppdages. Dersom denne lander på et så lavt prispunkt som IKEA antyder, og i tillegg leverer på batterilevetid, kan denne bli en virkelig slager. DAgens nærmeste konkurrenter er kanskje den litt klumpete Aqara-sensoren til 199,-, eller sensoren til Philips Hue som kanskje er den som innfrir best på kvalitet om dagen til 449,-.

BADRING – vannlekkasjesensor. Denne kan du plassere under en kjøkkenbenk eller ved andre områder der det brukes vann, og kan varsle ved lekkasje. Den har også en innebygd alarm, som gjør at du også varsles dersom varslingen ikke kommer frem gjennom smartsystemet. Den nærmeste batteridrevne sensoren vi kommer i dag er nok Aqara lekkasjesensor til 199,-. Eneste ankepunkt til sammenligning er mangelen på innebygd sirene, så du er avhengig av å sette opp varsling selv. Med mindre du bruker Homekit da, som sender kritisk varsling til iPhone automatisk dersom sensoren utløses (det ble oppdaget under test, som sikret både undertegnede og smarthuset noen minuspoeng i margen).

Det blir spennende å se om disse sensorene lever opp til forventningene, og hva endelig pris vil bli i Norge. Svaret på det vil vi delvis få allerede rett over nyttår!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *