HomeyNyheterSmartsystemer

Homey kjøpes opp av LG

Athom, selskapet bak Homey, annonserer i dag at de har solgt 80% av selskapet til LG Electronics, dette for å styrke LG sin posisjon i smarthusmarkedet.

I pressemeldingen fra Athom går det frem at hele økosystemet til Homey vil bli tilgjengelig for LG, som brått gjør LG til en ledende aktør innenfor smarthussegmentet. Dette vil føre til at LG-produkter vil dra nytte av teknologien til Homey, og at flere LG-produkter vil få Homey sitt operativsystem.

Spesielt strømstyring og dypere integrasjoner mot WebOS, som er LG sitt operativsystem for smarte TV-er, står frem som områder hvor de vil samarbeide tett fremover.

Athom bedyrer at Homey vil fortsette som før og utvikle både Homey Cloud og Homey Pro, og grunnleggerne vil være med videre, i tillegg til at økosystemet vil innlemmes i stadig flere produkter og slik legge til rette for videre vekst.

Homey er en av de raskest voksende smarthubene i Norge, sammen med Futurehome og Home Assistant. Suksessen skyldes i stor grad en brukervennlig app som åpner for å koble til mange typer utstyr uavhengig av protokoll, være seg Wi-Fi, Zigbee, Z-Wave eller Matter. Homey med sitt særegne kule-design ble lansert i 2016, men fikk først fart i Norge i 2019 da andre generasjon ble lansert. I 2023 ble Homey Pro relansert med mer funksjonalitet og nytt design.

Se vår sammenligning av smarthussystemer i 2024

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *