NyheterSmarthøyttalere

Google Wifi blir smarthøyttaler – og skifter navn til Nest Wifi

Det overrasker lite at Google nå baker inn smartassistenten i sine egne rutere. Samtidig satser Google på Nest-serien, og deres populære serie av smartrutere heter nå Nest Wifi.

Oppdatering: Google Nest Wifi er nå i salg i Norge, og kan kjøpes hos Elkjøp.

Enheten får en visuell oppgradering, og det overrasker at ikke flere drar kjensler på formfaktoren. Sylinderen har fått avrundede kanter og minner nå mer om designspråket til et annet produkt i smarthøyttaler markedet: Apples Homepod. Den er dog ganske liten, ikke vesentlig større enn en Google Home Mini.

Med Googles mesh-rutere øker mulighetene for å virkelig få assistenten inn i hvert rom. Å kjøpe en egen smarthøyttaler til hvert rom kan føles både dyrt og unødvendig – er det så langt mellom rommene at det er verdt tusen kroner? Om vi skal tro Google vil du få både suveren Wifi-dekning og tilgang til å styre smarthjemmet ditt fra flere rom.

Alt på ett sted

Enheten settes opp og styres fra Google Home-appen, på godt og vondt. Googles økosystem føles som det mest komplette per i dag, og ved å også få nettverket inn i samme app vil gi flere muligheter, for eksempel styre Wifi-tilgangen for ulike enheter gjennom stemmekommandoer, være seg ved middagstider eller leggetid. Dessverre er Google Home-appen mindre oversiktlig enn den burde være, og det er allerede et sammensurium av innstillinger for alle enhetene som er koblet til.

Nest Wifi kommer parvis: du får med en ruter, og ett Point – et kontaktpunkt som er litt mindre enn selve ruteren, og fungerer som en Wifi-extender. Dette er en endring i forhold til det gamle Google Wifi-systemet, hvor alle enhetene var likeverdige. Heldigvis er Nest Wifi bakoverkompatibel med Google Wifi, og enhetene kan brukes om hverandre. Det hjelper dog lite hvis du allerede har kjøpt nok enheter til å dekke hjemmet ditt: er en ekstra smarthøyttaler verdt prisen for en helt ny ruter?

Hva med Norge?

Vi vet foreløpig ikke når Nest Wifi kommer til Norge, men det lanseres i USA i disse dager. Google melder at produktet også kommer til Storbritannia, Australia, Canada, Tyskland, Japan, Frankrike og Singapore i Q4.

Vi vet derfor heller ikke hva prisene vil komme på i Norge, men over dammen vil en standard Nest-ruter koste 169 dollar, som i dagens kurs er i overkant av 1500 kroner, mens en pakke med ruter og to punkter vil koste ca 3200 kroner.

Oppdatering: Google Nest Wifi er nå i salg i Norge, med og koster 1990 per enhet, eller 3990 med ruter og to aksesspunkter.

Nest Wifi er tydelig designet for å vises frem, ikke for å støve ned i et skap.

Har du fått Google-assistenten inn i stua? Se disse norske tjenestene som Google kan snakke med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *