NyheterSmartsystemer

IKEA ruller ut smarthuben DIRIGERA

Det ble spådd for noen måneder siden at IKEAs nye smarthub er på trappene, med lovnader om Matter og en ny hub som løser alle behov.

Nå i november har den blitt tilgjengelig i Norge, og du kan kjøpe den både på nett og i varehus for 699.

I Tek.no sin test av produktet kommer det frem at programvaren er litt umoden, og mangler en «ekspert»-modus. Når det gjelder å kommunisere IKEAs smarte enheter, være seg lyspærer eller rullegardiner, løser den oppgaven med bravur. Likevel er den i hovedsak en hub laget for IKEA-enheter, og det er ingen garanti for at andre produkter fungerer, i hvert fall forutsigbart.

Blandede tilbakemeldinger så langt

IKEAs side har DIRIGERA Smart Hub en vurdering på 2,8 av 5. Noen av tilbakemeldingene som har kommet inn her er at den ikke har dag- og nattinnstillinger, eller styring etter klokkeslett. Appen er også foreløpig kun på engelsk. I hovedsak kan det se ut som produktet har blitt lansert litt tidlig. Men den har også fått positive tilbakemeldinger, blant annet med tanke på stabilitet og brukervennlighet.

Hva er egentlig forskjellen mellom TRÅDFRI og DIRIGERA?

DIRIGERA er mindre, kraftigere og penere, og kommer med en helt ny app. Den skal støtte Matter-protokollen, og markerer muligens et taktskifte for IKEAs smarthusprodukter. For deg som har TRÅDFRI-huben er det ikke sikkert du trenger å bytte den ut helt enda, da både huben og Matter-standarden trenger å luke bort noen barnesykdommer.

Det blir spennende å følge med på den videre utviklingen av IKEA Smart home-appen, og etterhvert implementeringen av Matter.

Les også: Det beste smarthussystemet i 2022

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *